De wervingsactie ‘Kom Keeten met WSD!’ streek zaterdag neer bij kringloopwarenhuis Het Goed in Boxtel. Op de foto geeft trajectconsulent Aniek Trommelen uitleg aan een bezoeker.
De wervingsactie ‘Kom Keeten met WSD!’ streek zaterdag neer bij kringloopwarenhuis Het Goed in Boxtel. Op de foto geeft trajectconsulent Aniek Trommelen uitleg aan een bezoeker. Foto: Karin Schoenmakers.

WSD werft personeel met schaftkeet

Algemeen

‘Kom Keeten met WSD!’ Dat is het originele motto van een initiatief dat sociaal werkbedrijf WSD in Boxtel heeft gelanceerd om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te werven. Met een schaftkeet gaan medewerkers op tournee in alle negen WSD-gemeenten om potentiële medewerkers laagdrempelig kennis te maken met de mogelijkheden om weer aan de slag te gaan. Zaterdag kon publiek terecht bij kringloopwarenhuis Het Goed in Boxtel.

De groene schaftkeet op het parkeerterrein van Het Goed – een bekende verschijning op plekken waar WSD-medewerkers in parken en plantsoenen werken – was vrolijk versierd met vlaggetjes. Manager trajecten Kees Brugmans en trajectconsulent Aniek Trommelen serveerden warme chocolademelk en trakteerden bezoekers op fruit, koek of snoep. ,,Kom Keeten is een leuke woordspeling waarmee we mensen die op zoek zijn naar werk de kans bieden om een vrijblijvend praatje te komen maken”, legt Brugmans uit. Trommelen vult aan dat de tournee met behulp van krantenadvertenties en berichten op sociale media onder de aandacht wordt gebracht. ,,WSD kan aardig wat nieuwe medewerkers gebruiken”, vertelt ze. ,,Mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt ..