Jeugdcarnavalsvereniging De Walvisjes verlaat na veertig jaar thuishonk De Walnoot en trekt naar De Rots. Bestuursleden van het gemeenschapshuis in Selissenwal kregen uit handen van jeugdprins Koen Schellekens en -prinses Anouk Nap een vitrinekast vol herinneringen aangeboden.
Jeugdcarnavalsvereniging De Walvisjes verlaat na veertig jaar thuishonk De Walnoot en trekt naar De Rots. Bestuursleden van het gemeenschapshuis in Selissenwal kregen uit handen van jeugdprins Koen Schellekens en -prinses Anouk Nap een vitrinekast vol herinneringen aangeboden. Foto: Karin Schoenmakers.

Van Walnoot naar Rots: Walvisjes maken na 40 jaar de overstap

Algemeen

Na op de kop af veertig jaar met veel plezier carnaval te hebben gevierd in de Boxtelse wijk Selissenwal, maakt JCV De Walvisjes de overstap van gemeenschapshuis De Walnoot naar De Rots. Een flinke en zeker ook moeilijke stap voor de jeugdcarnavalsvereniging, maar wel eentje waarin de leden zin hebben. Voor het zover is, biedt de club haar voormalig thuishonk een wel heel bijzonder cadeau aan.

Carnaval staat op punt van beginnen en Bart van Abeelen (36) is er klaar voor. Feestmuziek schalt zachtjes uit de boxen in het huis van de voorzitter van de jeugdcarnavalsvereniging en hij vertelt vol enthousiasme over het aankomende leutfeest. Een feest dat anders dan andere jaren gaat zijn. De Walvisjes verhuist dit jaar van De Walnoot naar De Rots in Boxtel Oost. Deze beslissing werd niet licht genomen. ,,Hoewel we altijd met veel plezier carnaval gevierd hebben in De Walnoot, merken we al enkele jaren dat het gemeenschapshuis steeds minder aanloop heeft tijdens carnaval, mede door de veranderde samenstelling van de wijk”, aldus de voorzitter. ,,Wij zijn als vereniging veel op pad, nemen deel aan de optochten en bezoeken andere clubs...