De Mullukzuipertjes vierde afgelopen weekend het 55-jarig bestaan en maakt zich op voor een onvergetelijk leutfeest. De lijntjes met de Lambertusschool zijn kort: niet voor niets kwamen alle prinsen en prinsessen daar bijeen voor de groepsfoto.
De Mullukzuipertjes vierde afgelopen weekend het 55-jarig bestaan en maakt zich op voor een onvergetelijk leutfeest. De lijntjes met de Lambertusschool zijn kort: niet voor niets kwamen alle prinsen en prinsessen daar bijeen voor de groepsfoto. Foto: Karin Schoenmakers.

Jubileumfeest De Mullukzuipertjes belooft denderend carnaval in Gemonde

Algemeen

Carnaval kan groots zijn door het klein te houden. Dat bewijs levert Mullukzuipertjesland. Want daar lopen niet de volwassenen voorop in de polonaise, maar juist de jongste inwoners van Gemonde. Afgelopen weekend werd het 55-jarig bestaan, een gouden carnavalsjubileum, groots gevierd en het dorp maakt zich op voor een onvergetelijk leutfeest de komende dagen.

,,Ze vinden het ook stoer om te doen!”, lacht vrijwilliger Christ Goossens. Het lasergamen in de zaal achter café Kloosterzicht is populair. Een moeder is benieuwd naar haar zoon, die achter gesloten deuren met negen anderen het schietspelletje aan het spelen is. ,,Nee sorry, je moet even wachten. Maar ach, laat dat menneke toch lekker zijn gang gaan, hij is bijna klaar”, knipoogt Christ vriendelijk maar resoluut naar de ouder. Die accepteert het. 

Moeders en vaders kijken toe hoe hun kinderen lol maken deze vrijdag in café/zaal Kloosterzicht. Dat de focus echt ligt op de kinderen, blijkt uit alles. De vrijwilligers hebben een structuur die is aangepast op de enthousiaste carnavalsvierders. Zeg maar chaos in goede ba..