Tijdens de zittingsavond van De Ploegers liet Toneelclub Liempde weer van zich horen. Het optreden De uitgedroogde paling gaf de acteurs enorm veel energie en het theatergezelschap maakt definitief een doorstart.
Tijdens de zittingsavond van De Ploegers liet Toneelclub Liempde weer van zich horen. Het optreden De uitgedroogde paling gaf de acteurs enorm veel energie en het theatergezelschap maakt definitief een doorstart. Foto: Hans van Doorn.

Terug van weggeweest: Toneelclub Liempde maakt doorstart

Algemeen

Toneelclub Liempde leidde enkele jaren een slapend bestaan. Tot plots de acteurs van het theatergezelschap weer op de planken stonden tijdens de zittingsavonden van de Ploegers twee weken geleden in De Serenade. Na het enthousiast ontvangen stuk werd het wereldkundig: de toneelclub werkt aan een doorstart.

Momenteel kent de vereniging ‘slechts’ zeven leden. Maar de acteurs zijn nog niet zo lang geleden weer gestart. Graag willen ze in november een grote productie neerzetten, maar een keuze is nog niet gemaakt. Er klinkt dan ook een fanatieke oproep aan andere toneelspelers om zich aan te sluiten. ,,Met twee of drie mensen extra, hebben we voldoende spelers. Maar meer mensen zijn altijd welkom”, zegt Jeanne de Gruijter namens de acteergroep. 

In 2020 stond de laatste voorstelling van de club gepland: ‘De erfenis van tante Bella’. Maar door de spelbreker van de afgelopen jaren, corona, werd die geannuleerd. Na ruim twee jaar stilte pakt de groep de draad weer op.