Tegen de bomenkap in het plan Langen Linden werd in 2020 geprotesteerd. Nu blijkt dat er meer geveld zijn, dan aanvankelijk afgesproken. Ze worden allemaal gecompenseerd, belooft het college van B en W.
Tegen de bomenkap in het plan Langen Linden werd in 2020 geprotesteerd. Nu blijkt dat er meer geveld zijn, dan aanvankelijk afgesproken. Ze worden allemaal gecompenseerd, belooft het college van B en W. Foto: Peter de Koning.

Langen Linden: meer kap dan afgesproken

Algemeen

Om op het terrein van het vroegere Lindenlust nieuwe woningen te kunnen bouwen, moesten veel bomen tegen de vlakte. Van de 278 zouden er 33 behouden blijven, aldus de Boxtelse D66-fractie. Zij constateert dat die afspraak geschonden is: er zijn meer bomen gekapt.

B en W blijken op de hoogte van de extra gevelde bomen, blijkt uit hun reactie op vragen van de democraten. ,,Na een gedetailleerde uitwerking van het stedenbouwkundig plan was er voor vijf bomen die behouden zouden blijven, toch te weinig ruimte. Hetzelfde gold voor acht exemplaren die nieuw geplant zouden worden.”

Er is voor gekozen twee kleinere soorten te vervangen door een grotere, of om een boom elders te planten. ,,We compenseren ze allemaal”, laat het college weten. ,,Maar niet allemaal in het nieuwe wijkje Langen Linden. Een aantal komt aan de Bosscheweg en in Selissen te staan.”