Links de nog ongebruikte waterbuffertanks van Hydrobusiness. Volgens de klankbordgroep kunnen ze stankoverlast verminderen.
Links de nog ongebruikte waterbuffertanks van Hydrobusiness. Volgens de klankbordgroep kunnen ze stankoverlast verminderen. Foto: Henk van Weert

Vion kan stank verder terugdringen

Algemeen

,,Raad en college, blijf gedegen toezicht houden op Vion en Hydrobusiness. Er is al veel gedaan, maar de overlast is nog niet verdwenen” Aan het woord is Sylvia van Gulik. Zij is lid van de klankbordgroep die de bedrijven nauwgezet volgt. Er zijn mogelijkheden om geurhinder verder terug te dringen, zo werd woensdag 8 februari duidelijk.

De gemeenteraad werd woensdag bijgepraat over legionella, verkeersbewegingen, geur- en geluidsoverlast van Vion en HydroBusiness.

Al jaren klagen Boxtelaren over stank en geluidshinder van de varkensslachterij en afvalwaterzuivering op bedrijventerrein Ladonk. Een motie van de gemeenteraad betekende werk aan de winkel voor B en W. Zij zijn in overleg met de bedrijven en toezichthouder Omgevingsdienst Brabant-Noord (ODBN) bezig de overlast terug te dringen.

Binnenkort komt er een onderzoek naar stank. Dit duurt twee keer drie weken. Inwoners van een deel van Boxtel, heel Lennisheuvel en ondernemers op Ladonk kunnen eraan meedoen, met behulp van een app. De fractie van Balans opperde vorige week woensdag de app langer in de lucht te houden.

BETE..