De Kapelweg moet door een defect in de riolering vlakbij de dubbele overweg voor twee weken worden afgesloten. Vanwege verzakkingsgevaar laat de gemeente Boxtel de klus met spoed uitvoeren, dinsdag start de klus.
De Kapelweg moet door een defect in de riolering vlakbij de dubbele overweg voor twee weken worden afgesloten. Vanwege verzakkingsgevaar laat de gemeente Boxtel de klus met spoed uitvoeren, dinsdag start de klus. Foto: Pål Jansen.

Herstel Kapelweg start dinsdag

Algemeen

De reparatie van de riolering onder de Kapelweg, is naar verwachting zaterdag 18 februari klaar. De gehele Kapelweg én de Belversedijk (in het verlengde in Haaren) zijn tot dan alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

De klus aan de riolering duurt korter dan verkeerswethouder Fred van Nistelrooij vorige week nog had verwacht. In eerste instantie werd gedacht aan twee weken. Inmiddels is duidelijk dat het werk aan de riolering al is afgerond en dat donderdag en vrijdag het straatwerk weer in orde wordt gemaakt. Mogelijk is het werk zelfs morgen, vrijdag 17 februari, al klaar, al dat is volgens een woordvoerder van de gemeente nog niet helemaal goed in te schatten.

INZAKKINGSGEVAAR

Vorige week dinsdag belegde het college van B en W een persbijeenkomst met onder meer de mededeling van de calamiteit in de Kapelweg ter hoogte van de Molengraafseweg. Het weekend ervoor liet de gemeente onderzoek uitvoeren vanwege een verzakking. To..