Tussen de Boxtelseweg-Bergstraat-Kerkheiseweg ligt dit perceel. Het is een deel van de inbreidingslocatie Kerkweide, dat bestaat uit een oostelijk en westelijk deel. Aan de westkant willen de families Swanenberg en Van den Oetelaar 29 woningen realiseren, waarvan elf appartementen.
Tussen de Boxtelseweg-Bergstraat-Kerkheiseweg ligt dit perceel. Het is een deel van de inbreidingslocatie Kerkweide, dat bestaat uit een oostelijk en westelijk deel. Aan de westkant willen de families Swanenberg en Van den Oetelaar 29 woningen realiseren, waarvan elf appartementen. Foto: Albert Stolwijk.

Bouwplan in Liempde moet worden gerepareerd van rechter

Bouwen en wonen

Het bouwplan Kerkweide-West in Liempde, dat voorziet in 29 woningen, is door de Raad van State niet vernietigd. Wel moet het bestemmingsplan worden gerepareerd. Daarvoor krijgt de Boxtelse gemeenteraad twee maanden de tijd. Ook moet het college van B en W de al verleende omgevingsvergunning aanpassen als de politieke partijen beslissen dat er bij de woningen extra geluidsreductie moet komen. 

Een en ander heeft de Raad van State vandaag beslist in een zaak die werd aangespannen door de eigenaren van het naastgelegen aannemersbedrijf Koppen en andere bedrijven aan de Bergstraat. Volgens hun woordvoerder Rien Jonkers staat een gepland appartementengebouw op de verkeerde plek op nauwelijks zes meter van de bedrijven. ,,Dit is geen goede ruimtelijke ordening. De gemeenteraad is voor de vaststelling van het bestemmingsplan op het verkeerde been gezet”, stelt Jonkers. ,,Het zou wel goed komen met dit plan.”

NIEUW ONDERZOEK

Intussen heeft de plaatselijke politiek ook zelf ingezien dat een eerder uitgevoerd geluidsonderzoek niet goed is. Een andere deskundige heeft een nieuwe studie uitgevoerd waaraan de geme..