Kunstzinnige familie exposeert in MuBo

Door de aderen van de bekende Boxtelse familie Van Amelsvoort stroomt creatief bloed. In drie generaties was er grote interesse in kunst. Zeven leden maakten zelf beelden, objecten, schilderijen of sieraden. De verzameling is vanaf zaterdag 11 februari te zien in Museum Boxtel aan de Baroniestraat.  

Het initiatief voor de expositie komt van Pierre van Amelsvoort en zijn achterneef Jos Korsten. Zij selecteerden verschillende werken uit hun familiearchief, gemaakt door drie generaties. De oudste bestond uit de broers Piet (goudsmid), Toon (kunstsmid) en Harrie (graficus en schilder). Daarna kwamen Frans (beeldhouwer) en Jan (allround kunstenaar). Ook Bert (beeldhouwer) en Pierre zelf (objectenmaker) waren kunstzinnig actief. 

Tijdens de tentoonstelling zijn onder meer gravures, sieraden, beelden en schilderijen te zien. Pierre en Jos hebben tevens een boek geschreven. Dit is gratis voor bezoekers.

INFORMATIE

De tentoonstelling is tot en met zondag 16 april te zien op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 4 euro. Iedere zondag zijn er rondleidingen. Deze vinden steeds plaats om 13.30 en 15.00 uur. De kosten hiervoor bedragen 5 euro. Reserveren via info@muboboxtel.nl.