LIEMPDENAREN BOEKEN NIPTE ZEGE

DVG revancheert zich in
Roode Bleek tegen FC Tilburg

DVG hield aan de laatste twee wedstrijden vier punten over. De ploeg speelde donderdag 2 februari gelijk tegen Vlijmen en revancheerde zich zondag thuis tegen FC Tilburg voor de zeperd van een week eerder.

Bij de hervatting van de competitie kreeg het Liempdse vaandelteam met 7-0 klop van FC Engelen. Zondag was alles anders. Tegen de nummer laatst van de ranglijst morste DVG geen punten.

De ploegen begonnen de wedstrijd aftastend. De wind had bovendien flinke invloed op het spel. De Liempdenaren controleerden het spel in eerste instantie, maar de tegenstanders kwamen er geregeld gevaarlijk uit, mede doordat zij een stevige bries in de rug hadden.

De eerste grote kans van de wedstrijd was er in de tiende minuut voor de thuisploeg. Luuk van de Ven kwam op aan de linkerkant en gaf Jurre van Veghel een goede voorzet. Die wist met een subtiele voetbeweging de bal richting de goal te krijgen, maar de keeper van FC Tilburg bracht knap redding.

De gasten kopten nog voor rust bijna binnen. De vingertoppen van keeper Mark Faes en de paal voorkwamen een doelpunt. Een tweede grote mogelijkheid werd een prooi voor de Liempdse doelman. Hij bezorgde de bal bij Jurge van der Velden die Aaron van Dooren met een fraaie crosspass bereikte. Van Dooren controleerde de bal perfect, bleef oog in oog met de keeper rustig en trof doel. De nul was van het scorebord.

DRIE PUNTEN

Na rust werd het spel van de gastheren er niet beter op. FC Tilburg voetbalde verder vooruit en creƫerde twee kansen, zonder die te benutten. DVG wist het net ook niet meer te vinden en boekte de kleinst mogelijke overwinning.

De zege leverde de Liempdenaren drie belangrijke punten op en een goed gevoel richting de thuiswedstrijd van zondag 12 februari. Dan komt Haarsteeg op bezoek. De wedstrijd begint om 14.30 uur, aansluitend is er een pre-carnavalsfeest in de kantine van DVG.