Judith van der Struijk van Tovido zweeft in de lucht, met de armen gespreid. De bal lijkt onderweg naar de korf.
Judith van der Struijk van Tovido zweeft in de lucht, met de armen gespreid. De bal lijkt onderweg naar de korf. Foto: Hans Verberk.

KORFBALSTERS WETEN IN DE BRAKEN ZES PUNTEN TE MAKEN

Tovido delft onderspit tegen DES

Het eerste team van korfbalclub Tovido uit Esch kwam zondag wat puntjes tekort tegen het Vierlingsbeekse DES. De thuiswedstrijd in sportcomplex De Braken eindigde in 6-12.

Korfbal speelt zich nu nog in de zaal af, in het voorjaar begint het buitenseizoen en mogen de speelsters het veld op. De bezoeksters bleken zondag een maatje te groot voor de thuisploeg. Ze schoten twaalf keer raak, waar Tovido de korf zes keer wist te vinden. DES bivakkeert bovenaan de ranglijst in de eerste klasse A, het team uit Esch staat gedeeld vijfde. De verliesbeurt was dus geen schande.

Het tweede team van Tovido wist Korloo 3 met 4-1 te verslaan.

Zondag 12 februari gaat Tovido 1 naar Ooij voor een uitwedstrijd tegen SVO 1. Om 13.20 uur klinkt het startsein. Tovido 2 bezoekt De Korfrakkers in Erp. De partij tegen Korfrakkers 5 begint om 10.15 uur.



p Judith van der Struijk van Tovido zweeft in de lucht, met de armen gespreid. De bal lijkt onderweg naar de korf. Foto: Hans Verberk.