Ima van der Velden werd vorig jaar tweemaal Nederlands kampioen in Ermelo. Afgelopen weekend behaalde ze tweemaal goud in Schijndel.
Ima van der Velden werd vorig jaar tweemaal Nederlands kampioen in Ermelo. Afgelopen weekend behaalde ze tweemaal goud in Schijndel. Foto: eigen collectie.

OPPERMACHTIG IN DE DRESSUURSPORT


Ware medailleregen voor Pikeurtjes uit Gemonde

De Gemondse ponyclub De Pikeurtjes heeft een reputatie hoog te houden als het om dressuur gaat. Tijdens het Brabants kampioenschap in Schijndel, dat zaterdag 4 en zondag 5 februari plaatsvond, maakte ze haar goede naam waar.

Verschillende leden van de Gemondse vereniging blonken uit in manege Molenheide. Fem van den Hurk behaalde twee keer een gouden medaille, met haar pony Mellow in de klasse C-B en met Lorenda in de klasse DE-L2. Ook was er tweemaal goud voor Ima van der Velden. Zij kwam met pony Pablo R uit in de klasse C-L2 en met Woldberg's Toboias in de C-M1.

Tess Gaakeer sleepte eveneens een gouden plak in de wacht, met Happy Socks in de klasse C-L1. Tess van den Hurk werd met Lorenda kampioen in de D-M1.

Brons was er voor Yana Nicolaesz met Nicky-P in de klasse D-B en voor Liv Tasseron met Onyx van de kleine Vlier in de D-M1.

Verder stond Jolien Duijts driemaal op het podium, zij won zilver met Den Östrik's Macho in de klasse D-L2, brons met Den Östrik's Sjors in de D-M2 en eveneens brons met Casimir de Luxe in de klasse D-Z1.

Overige uitslagen: Vierde plaats: Senna van der Heijden met Mellow klasse C-B, Tess van den Hurk met Bukomansimbi, klasse D-B. Vijfde plaats: Tess Gaakeer met Onyx van de kleine Vlier, klasse D-B.

NK DRESSUUR

De amazones gaan zich nu voorbereiden op het Nederlands kampioenschap dressuur in Ermelo, dat eind februari plaatsvindt.
In de klasse D-Z2 werd Naita van der Velden met Make me Proud vijfde, deze combinatie wist zich te plaatsten voor de Dutch Masters Kür op Muziek op Indoor Brabant.