Domien van der Meijden weet alles over de Zuid-Willemsvaart en het Máximakanaal. Zondag 12 februari vertelt hij erover in Museum Boxtel.
Domien van der Meijden weet alles over de Zuid-Willemsvaart en het Máximakanaal. Zondag 12 februari vertelt hij erover in Museum Boxtel. Foto: eigen collectie.

Journalist uit Boxtel verhaalt over kanalen

De Zuid-Willemsvaart en het Máximakanaal staan zondag 12 februari centraal in Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat. Vanaf 11.15 uur geeft Domien van der Meijden een lezing over de watergangen.

De Boxtelaar is werkzaam als journalist van Brabants Dagblad en werkte jarenlang op de stadsredactie in Den Bosch, waar hij de aanleg van het Máximakanaal meemaakte. Op vraag van de hoofdredactie werd de Boxtelaar ingeschakeld als historisch verteller van rondvaarten.

De presentatie start om 11.15 uur, inloop vanaf 10.45 uur. De presentatie duurt tot tot uiterlijk 13.00 uur, inclusief pauze. De entreeprijs zes euro of drie euro met museumkaart. Aanmelden is verplicht via info@muboboxtel.nl of telefonisch: 06-16 04 18 98.