The Silence of the Lambs is maandag 13 februari te zien in het Muziekhuis aan de Passage Riche.
The Silence of the Lambs is maandag 13 februari te zien in het Muziekhuis aan de Passage Riche. Foto: MGM.

IJzingwekkende klassieker draait in het Muziekhuis

Anthony Hopkins, Jodie Foster en Ted Levine maakten van The Silence of the Lambs een ware klassieker. De film is maandag 13 februari te zien in het Muziekhuis aan de Passage Riche.

De rolprent is onderdeel van het programma van FilmPodiumScopia, dat dit seizoen vijf klassiekers vertoont. Allen in het kader van het bereiken van de honderdste filmvertoning dit voorjaar. 

The Silence of the Lambs gaat over de nog groene FBI-agente Clarice Starling, een rol van Jodie Foster, die de opdracht krijgt een vastgelopen onderzoek naar een seriemoordenaar vlot te trekken. Ze vraagt daarvoor de hulp van een andere, beruchte, maar ook zeer intelligente sadist Hannibal Lecter, die in de gevangenis zit. 

'LOTION IN THE BASKET'

Niet alleen Hopkins en Foster maakten de film wereldberoemd. Ook Ted Levine die als Jame 'Buffalo Bill' Gumb de kijkers de stuipen op het lijf joeg, onder meer door de scene in de put. 'It places the lotion in the basket' herhaalde hij tegen de hulpeloze vrouw.

KAARTEN

De film, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Thomas Harris uit 1988, werd met vijf Oscars bekroond. De vertoning in het Muziekhuis aan de Passage Riche begint om 20.15 uur met een korte inleiding. Kaarten zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar. Deze kosten 8,50 euro bij cadeauwinkel Hebbes op de Markt of 7,50 euro via de website www.podiumboxtel.nl.