Bij de overweg van de spoorlijn Boxtel-Tilburg in de Tongeresestraat plaatst ProRail twee flitscamera's. Dat gebeurt ook op de lijn Boxtel-Den Bosch, maar dan bij de Leenhoflaan.
Bij de overweg van de spoorlijn Boxtel-Tilburg in de Tongeresestraat plaatst ProRail twee flitscamera's. Dat gebeurt ook op de lijn Boxtel-Den Bosch, maar dan bij de Leenhoflaan. Foto: Bas van den Biggelaar, 2022.

B & W (eetjes)

De bestemmingsplanprocedure voor de ontwikkeling van 24 zorgappartementen aan de Baroniestraat is gisteren van start gegaan. Het te bouwen complex in de voormalige pastorietuin is bedoeld voor ouderen die intensieve zorg nodig hebben. Er komt onder andere een groene corridor en een parkeerterrein voor 29 voertuigen dat ontsloten wordt via de Baroniestraat. Inwoners kunnen hun zienswijze indienen, het ontwerp is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl of bij de gemeente Boxtel.


Inloopavond voor herinrichting Bosscheweg

Vanwege het voornemen om de Bosscheweg tussen rotonde Dukaat en eetcafé De Oude Ketting te herinrichten (lees elders op deze pagina), houdt de gemeente donderdag 2 maart een inloopavond in het waterschapsgebouw aan de Bosscheweg 56. De bijeenkomst begint om 17.30 uur en is om 20.30 uur afgelopen.


Boxtel vangt tekorten door taalklas op

De gemeente is verplicht om onderwijsachterstanden in de Nederlandse taal te bestrijden. Bij basisschool De Beemden zijn diverse taalklassen opgetuigd. Vorige week werd daarvoor Wereldschool Taalrijk geopend in het voormalige Maremakgebouw. Alleen loopt De Beemden vanwege de opzet financieel risico. Dit kan voor 2023 oplopen tot 140.000 euro. Dit heeft te maken met de in- en uitstroom van leerlingen. Zo zijn er in korte tijd 35 Oekraïense leerlingen bijgekomen. De gemeente springt dit jaar bij en betaalt ten hoogste eenmalig 140.000 euro, waarvan veertig mille uit het Oekraïne-budget komt en de rest vanuit de zogeheten OAB-middelen van het Rijk. Daarna betaalt Boxtel maximaal 50 procent tot een bedrag van 100.000 euro bij eventuele tekorten.