'Sluiten dubbele overweg? Utopie!'

Ik wil bij dezen reageren op de reactie van de politici van onze gemeente nadat deze een petitie ontvangen hadden tijdens een raadsvergadering van 24 januari jongstleden. Zie het artikel in Brabants Centrum van twee dagen daarna: 'Burgemeester neemt petitie Baroniestraat aan'.

Inhoudelijk was deze petitie naar aanleiding van een verkeersbesluit Baroniestraat en omgeving dat gepubliceerd werd op 24 januari 2022 en definitief werd op 16 mei 2022 vorig jaar. Er is toen - ook door ondergetekende - een zienswijze ingediend door diverse belanghebbenden. Deze zienswijzen zijn overigens zéér correct door de gemeente beoordeeld en afgehandeld.

Belanghebbenden hebben twee weken geleden toch deze petitie ingediend om alsnog dit besluit te herzien. In mijn optiek was dit niet zinvol, maar dit terzijde: ik vind de reactie van de politici op zijn minst gezegd ridicuul. Waarom? Ik citeer: ,,Het besluit wordt opgeheven als de dubbele spoorwegovergang sluit."

Dat men dit van plan is, weten wij als inwoners al meer dan een halve eeuw. Maar we vermoeden dat dit bij een utopie blijft: jammer.


        MARTIN VAN TILLAART