De verkenners van Scouting Boxtel runden een eigen restaurant.
De verkenners van Scouting Boxtel runden een eigen restaurant. Foto: Eigen collectie

DE WICKIUP VERANDERT IN RESTAURANT

77 gasten komen af op kookkunsten van scouts

Dineren om een van de zomerkampen van Scouting Boxtel te steunen. Liefst 77 gasten, met name ouders en overige familieleden, konden zich wel vinden in de smakelijke fondsenwerving. In blokhut De Wickiup aan de Molenwijkseweg konden zij genieten van de culinaire hoogstandjes van de scouts.

Het restaurant was ingericht door de verkenners, die dankzij hun kunsten in de keuken middelen genereerden voor een zomer vol sport, spel en plezier. De jongensgroep van 11 tot en met 15 jaar organiseert jaarlijks een eetgelegenheid volgens een bepaald thema. Op de avond zelf vervullen de verkenners de functies van ober, afwasser, barman, keukenhulp en entertainer. 

Dit jaar was 'Nederland' het onderwerp. Hier waren de gerechten op afgestemd (zoals hachee met aardappelpuree en rode kool, of een ‘stampoentje’ van pompoen en knolselderij met oma's gehaktbal). 

ACTS

Ook over de aankleding en het entertainment was nagedacht. Tussen de gangen door werden er verschillende acts opgevoerd ter vermaak van de gasten. Het geld dat de scouts hebben verdiend door hun inzet, wordt gebruikt voor een activiteit tijdens hun zomerkamp.