Afbeelding
Foto: Peter de Koning, 2018.

‘Ik viel al vaker uit deze rolstoel’

Algemeen

Jos van Bragt uit Esch rijdt sinds 2014 in een rolstoel. Die kan hij nu nog met de hand voortbewegen, maar dat gaat steeds slechter. Daarom is een elektrische variant nodig. Hij heeft een robuust exemplaar op het oog. Maar deze kost ruim 40.000 euro en de gemeente betaalt niet alles. Daarom heeft hij een crowdfunding opgezet. 

De Esschenaar belandde in een rolstoel na een ontsteking aan zijn ruggenmerg. Eerst boden krukken nog uitkomst, maar inmiddels is zijn ruggenmerg langzaam dunner geworden en zijn zenuwen verder beschadigd geraakt. Sinds enkele jaren is Jos verlamd vanaf zijn borst tot zijn voeten. De ziekte blijkt progressief te zijn, dus zijn situatie verslechtert ieder jaar. Daardoor kan hij zijn huidige rolstoel niet meer handmatig besturen. 

GEVALLEN

Jos zet zich ondanks zijn ziekte en beperking in bewegingsvrijheid actief in voor verschillende organisaties, zoals Platform Esch’ Perspectief (PEP) en Zorggroep Elde Maasduinen. Dat wil hij graag blijven doen en dankzij zijn rolstoel kan hij nog overal komen. Maar een nieuwe is meer dan welkom. ,,Met mijn..