Commissaris van de Koning Ina Adema (tweede van links) was woensdag op bezoek in Boxtel. Ze ging onder meer in gesprek met raadsleden.
Commissaris van de Koning Ina Adema (tweede van links) was woensdag op bezoek in Boxtel. Ze ging onder meer in gesprek met raadsleden. Foto: Bas van den Biggelaar.

Commissaris van de Koning: ‘Het gaat best prima met Boxtel’

Gemeente Boxtel

Ina Adema, commissaris van de Koning van de provincie Brabant, bracht woensdag een werkbezoek aan de gemeente Boxtel. Zij sprak met inwoners, ondernemers en de lokale politiek. Ook de zorgen die er hier spelen, hoorde ze aan, zoals de perikelen rond het spoor. Zo kaartte ze zelf al het toenemende aantal treinen met gevaarlijke stoffen aan bij de landelijke overheid.

Het was de eerste keer dat Adema in haar rol als commissaris van de Koning een bezoek bracht aan Boxtel. Burgemeester Ronald van Meygaarden was dan ook blij met de visitatie. ,,Ze is iemand die graag de verhalen uit de samenleving hoort en niet langs het zoveelste gemeenschapshuis wordt geleid om te zien hoe mooi het is.” 

Adema beaamt de woorden van de burgemeester: ,,Voor mij is het belangrijk om contact te hebben met de mensen en zo van hen te horen wat er in een gemeente speelt. Dat doe ik in heel Brabant.”

BONDGENOTEN

Omdat stenen niets kunnen zeggen over de staat van een dorp, sprak de in Amstelveen opgegroeide politica met inwoners uit Boxtel. Allemaal mensen die een groot hart hebben voor hun dorp. ,,We noemen ..