De optochtroute is niet alleen korter, hij is ook niet geheel toegankelijk voor het publiek. De smalste worden vanwege de veiligheid afgesloten.
De optochtroute is niet alleen korter, hij is ook niet geheel toegankelijk voor het publiek. De smalste worden vanwege de veiligheid afgesloten. Foto: SOC Boxtel.

Deel route Grote Eendentrek niet toegankelijk

Algemeen

De route van de Grote Eendentrek op carnavalszondag 19 februari is dit jaar niet alleen een stuk korter. Er is ook een deel niet toegankelijk voor het publiek. De Stichting Openbaar Carnaval is op last van de veiligheidsdiensten genoodzaakt de Kruisstraat en het smalle deel van de Rechterstraat af te zetten.

Volgens de gemeente Boxtel is het voor toeschouwers te gevaarlijk om de optocht te bekijken op de smalle stukken van de route. ,,Vrachtwagens en trekkers die meerijden in de Grote Eendentrek, kunnen de bocht van de Kruisstraat naar de Rechterstraat lastig maken. Dat komt mede door het bankje dat voor de Bruna is geplaatst in de coronaperiode, toen er geen optocht was.”

Middels dranghekken wordt volgende week dit deel van de route afgezet. Het publiek dat van de Markt naar de Rechterstraat wil of andersom, kan via de Croonpassage lopen. De wagens en loopgroepen gaan wel via de normale weg.