Om de paarden van de bereden politie voor te bereiden op carnavalsfeesten in grote steden, toeterde De Aggemarvanhuisaf Band er dinsdagavond lustig op los in de manege op Nergena.
Om de paarden van de bereden politie voor te bereiden op carnavalsfeesten in grote steden, toeterde De Aggemarvanhuisaf Band er dinsdagavond lustig op los in de manege op Nergena. Foto: Hans van Doorn.

Muzikale leutkriebels bij mens én dier

Algemeen

Na een feestelijk verlopen Karnavals Kriebels Konsert op zondag haalde De Aggemarvanhuisaf Band (DAB) twee dagen later opnieuw alles uit de kast. In de manege van de bereden politie op Nergena speelden de muzikanten er lustig op los om de paarden te laten wennen aan toeterende dweilorkesten tijdens het naderende leutfeest.

De politiepaarden en hun ruiters worden niet ingezet bij de optochten in het verspreidingsgebied van deze krant, maar wel in grote steden. Daar verwacht de bereden politie nóg meer drukte dan anders. ,,Dat zijn deze paarden wel gewend, maar het tetteren van een muziekkapel is toch net iets anders dan de gedempte muziek die achter een dichte kroegdeur klinkt. Ook lopen de bandjes in de steden vaak rond of tijdens de optochten komen de groepen voorbij. Het is dan fijn dat de paarden dit al een keer hebben ervaren in een training. Nuttig én leuk”, meldt Eefje Heibloem van het Boxtelse team van de bereden politie.