De Bosscheweg krijgt een make-over en wordt veiliger voor fietsers. Daarnaast volgt in een later stadium nog een rotonde, ongeveer op de plek van de cirkel op de foto.
De Bosscheweg krijgt een make-over en wordt veiliger voor fietsers. Daarnaast volgt in een later stadium nog een rotonde, ongeveer op de plek van de cirkel op de foto. Foto: Albert Stolwijk.

‘Grond voor rotonde Ketting bij voorkeur zonder dwang werven’

Algemeen

Proberen overeenstemming met de eigenaren te krijgen. Dat is het uitgangspunt voor enkele stukjes land aan de oostzijde van de Bosscheweg. Als Boxtel die grond bezit, kan onder andere rotonde De Ketting worden aangelegd, vlakbij de afslag naar de Baandervrouwenlaan. Wethouder Wim van der Zanden geeft de gemeenteraad alvast een seintje: die beslist of de bezitters onteigend moeten worden als het zogeheten ‘minnelijk verwerven’ niet lukt.

Het plan voor een nieuwe rotonde nabij de afslag naar de Baandervrouwenlaan en eetcafé De Oude Ketting is onderdeel van een grotere herinrichting van de Bosscheweg.

De rijbanen tussen rotonde Dukaat, waarop twee jaar geleden twee langnekdino’s zijn geplaatst, en de Baandervrouwenlaan worden gescheiden. Er komen tevens vrij liggende, dubbelbaans fietspaden en dus ook een rotonde, een kleine honderd meter ten zuiden van het eetcafé (zie foto).

Het herinrichtingsplan komt niet zomaar uit de lucht vallen. Momenteel wordt Heem van Selis uit de grond gestampt: in de woonwijk staan straks zo’n 475 huizen. Tel daarbij de zeventig nieuwbouwwoningen van Langen Linden op die aan de westzijde van de Bosscheweg liggen en ziedaar: de belangrijke verkeer..