Vlnr: architect Ad Schellekens en buurtbewoners Marcel Saris en Ton van Boxtel verwijderen het laatste van de drie protestborden aan de Boxtelseweg. Omwonenden hadden bezwaren tegen enkele details in het bouwplan Kerkweide-West, maar zijn er met de projectontwikkelaars, de families Swanenberg en Van den Oetelaar, uitgekomen.
Vlnr: architect Ad Schellekens en buurtbewoners Marcel Saris en Ton van Boxtel verwijderen het laatste van de drie protestborden aan de Boxtelseweg. Omwonenden hadden bezwaren tegen enkele details in het bouwplan Kerkweide-West, maar zijn er met de projectontwikkelaars, de families Swanenberg en Van den Oetelaar, uitgekomen. Foto: Gerard Schalkx.

Projectontwikkelaars en bewoners zijn er samen uit

Algemeen

,,We kunnen weer rustig slapen.” Carla van Wijk en haar buren Ton van Boxtel en Marcel Saris zijn tevreden over de oplossingen die de projectontwikkelaars van bouwplan Kerkweide-West gaan doorvoeren. Zij trekken hun beroep bij de Raad van State in en verwijderden dinsdag de protestborden die zij in 2020 in hun voortuinen aan de Boxtelseweg hadden neergezet.

De ontwikkelaars, de Liempdse families Van den Oetelaar en Swanenberg, leggen keerwanden aan zodat de waterhuishouding op orde blijft. Op sommige plekken wordt het gebied namelijk tot 60 centimeter opgehoogd, waardoor de drie bewoners vreesden voor natte voeten.

Het buurtprotest begon in eerste instantie niet daarom, maar vanwege de ontsluiting van het geplande wijkje. Van Wijk, Van Boxtel en Saris wilden dat er een extra toegangsweg kwam bij hun achtertuinen zodat zij ook de mogelijkheid behouden om in de toekomst op hun terrein te ontwikkelen. Die zullen Van den Oetelaar en Swanenberg ook aanleggen.