Sanne van Eindhoven en Jur van de Weide als Asterix en Obelix hadden de lachers op hun hand.
Sanne van Eindhoven en Jur van de Weide als Asterix en Obelix hadden de lachers op hun hand. Foto: Foto's: Peter de Koning.

Romeinen, Griekse goden en Galliërs stelen de show in Esch

Algemeen

In een gloednieuw en gedetailleerd decor traden drie dagen lang de deelnemers aan de Oggelrevue op in dorpshuis De Es. Hoewel donderdag qua kaartverkoop wat achter was gebleven vergeleken met voorgaande jaren, was vrijdag- en zaterdagavond vrijwel elke stoel gevuld. Het publiek vermaakte zich met alle woordspelingen en typetjes op het podium.

Zoals altijd was er ook nu een rode draad door de avond. Het overkoepelende thema was de Romeinse en Griekse tijd. Veelal in duo’s traden verschillende acts op die daar, op een enkeling na, op in haakten. ,,We geven iedereen het thema mee, maar ze zijn niet verplicht daar ook iets mee te doen”, legt medeorganisator Koen Schalkx daags na de laatste voorstelling uit. Zo vermaakten Paul van der Bruggen en Esther Rovers het publiek als respectievelijk een look-a-like van Hans Klok en zijn assistente. 

ZEUESCH

De rest van de sketches maakten echter wel dankbaar gebruik van de rode draad. Zo stond Schalkx zelf ook op het podium, samen met Cas Janssen, Monique Loman en Ilja Goossen bracht hij een act waarbij de Romeinse..