Schrijfster Annejet van der Zijl was zaterdagavond te gast bij Boek in Boxtel in het lokale theater aan de Burgakker. De literaire avond trok een volle zaal.
Schrijfster Annejet van der Zijl was zaterdagavond te gast bij Boek in Boxtel in het lokale theater aan de Burgakker. De literaire avond trok een volle zaal. Foto: Hans van Doorn.

Boek in Boxtel: ‘in deze zaal vind je vlot 40 verhalen’

Cultuur

,,Zelden heb ik zo’n leuke en verrassende literaire avond meegemaakt.” Schrijfster Annejet van der Zijl (1962) was zaterdagavond lyrisch over de opzet van Boek in Boxtel, dat is uitgegroeid tot een heus literair festijn. Podium Boxtel stroomde vol voor een programma boordevol surprises, zoals drie eenakters van theaterstudenten die verhalen van de populaire bestsellerauteur verbeeldden.

Boek in Boxtel begroet elk jaar meer bezoekers, mede dankzij een enthousiaste organisatie die naast Podium Boxtel-bestuurslid Hettie van der Ven en community librarian Marlies Germanus van de bibliotheek bestaat uit theaterdocent en -regisseur Jan van Gemert. Bovendien weet het team zich ondersteund door boekhandel Bruna, die tijdens Boek in Boxtel tientallen bestsellers van Annejet van der Zijl over de toonbank zag gaan. Mét handtekening natuurlijk…

LEESMUTSEN

,,Zit de zaal vol met echte Annejet-fans?”, wilde presentator Germanus weten toen ze het startsein voor Boek in Boxtel gaf. Tientallen bezoekers staken hun vinger in de lucht. ,,’Sonny Boy’ vind ik een ontroerend mooi boek”, bekende een van de liefhebbers...