Prins Donald VI overhandigt de Ducktownband een oeuvreprijs.
Prins Donald VI overhandigt de Ducktownband een oeuvreprijs. Foto: Peter de Koning.

Waggelrevue in Comsche Hoeve: tweemaal uitverkocht huis

Cultuur

The Ducktownband telt 44 lentes en is een graag geziene gast met carnaval. Reden genoeg voor prins Donald VI om het orkest tijdens de Waggelrevue, die vrijdag en zaterdag in De Comsche Hoeve plaatsvond, een oeuvreprijs uit te reiken. Frank van Heesch, president van Stichting Openbaar Carnaval Boxtel, kijkt tevreden terug op de twee pronkzittingen.

Van Heesch: ,,Beide avonden waren strak uitverkocht. De uitbaters van De Comsche Hoeve zorgden voor hapjes. Er waren weer geweldige tonpraters, zowel van buiten als van eigen bodem, en verschillende Boxtelse artiesten die het publiek vermaakt hebben. Het was erg gezellig.”

De meeste artiesten stonden al diverse malen tijdens de Waggelrevue op de planken en hebben de nodige jaren levenservaring. Het zijn acts waar de toeschouwers met volle teugen van genieten. Met het oog op de toekomst ziet Van Heesch ook graag wat verjonging: ,,Jongere mensen die graag op willen treden, zijn zeer welkom.” Niet dat de leeftijd van een artiest echt van belang is. Maar als de ‘oude garde’ besluit te stoppen, moet er wel opvolging klaarstaan.

Bijvoorbeeld voor h..