Literatuur en dans in de aula van jenaplanschool Molenwijk. De leerlingen presenteerden er vrijdag hun dichtbundel.
Literatuur en dans in de aula van jenaplanschool Molenwijk. De leerlingen presenteerden er vrijdag hun dichtbundel. Foto: Bas van den Biggelaar.

Leerlingen Molenwijkschool maken dichtbundel over geloven (foto’s)

Algemeen

Het was vrijdagmiddag druk in jenaplanschool Molenwijk. Leerlingen van de Boxtelse basisschool presenteerden er een zelfgemaakte dichtbundel. De presentatie van ‘Als je maar gelooft’ werd omlijst door optredens van leerlingen uit klassen Blitse Salamanders en Kleurrijke Papegaaien. 

De thema’s literatuur en dans staan centraal tijdens de culturele lessen op de scholen binnen de gemeente Boxtel die aangesloten zijn bij CultuurBox. Zo ook bij de Molenwijk aan de Achterberghstraat. Leerkrachten kozen ervoor om een gedichtenbundel te maken met de leerlingen, ondersteund door gastdocent Rick Terwindt, stadsdichter van Meierijstad. 

HEEL STERK

Er kwam een fraai resultaat uit het project. De leerlingen van de midden- en bovenbouw schreven allemaal een eigen gedicht, die van de onderbouwgroepen maakten samen één groepsgedicht. Merle van Rooij (7) was een van de kinderen die vrijdag haar gedicht op het podium voordroeg. Noriah van de Loo (8) was de tweede dichter die het podium betrad. ,,Ik vond het niet spannend hoor”, stelde..