MUNSELPLOEG DOET ZICHZELF TEKORT

RKSV Boxtel scoort te weinig tegen Woensel

Op een zeer koud sportpark De Hondsheuvels in Eindhoven deed RKSV Boxtel zich afgelopen zondag tekort. Een klein aantal toeschouwers zag dat Boxtel over de gehele wedstrijd de betere ploeg was, maar te weinig scoorde. Daardoor hield het team slechts een punt over aan de partij.

De gasten speelden met te weinig geduld en misten hierdoor behoorlijk wat kansen. Wat nog vervelender was: bij een paar sporadische uitvallen van Woenselse Boys lieten de Boxtelaren zich de kaas van het brood eten.

De opstelling was dezelfde als in de laatste wedstrijd tegen WEC, alleen was Haike van Heesch nu terug ten koste van Sven van Heesch.

Al in de tweede minuut kregen de bezoekers een kans via Jesse van Homelen. Gerben van Boxtel vond zijn teamgenoot na een onderschepping, maar Van Homelens inzet ging net naast. RKSV Boxtel speelde vooruit en wist een aantal fraaie aanvallen op de mat te leggen, waar Woensel bijna niet over de middenlijn kwam.

Toch betekende een van die uitbraken een tegendoelpunt voor de roodwitten. In de 22e minuut haperde het in de organisatie en liet de thuisploeg, volkomen tegen de verhoudingen in, de 1-0 aantekenen.

De wedstrijd ging hierna op dezelfde voet verder, de Boxtelaren trokken onrustig ten aanval en Woensel kwam er slechts af en toe uit. Een van de sporadische aanvallen werd in de 27e minuut afgeslagen waarna snel Van Homelen op rechts werd bediend. De keeper verwerkte zijn inzet vanuit een bijna onmogelijke hoek niet goed.

EEN-TWEETJE

Van Heesch was er als de kippen bij en werkte de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1. Vervolgens was er in de 37e minuut nog een curieus moment met Lars van Hamond. Hij speelde de bal tegen arbiter Antoon Fitters aan en kreeg het leer zo ook weer terug. Na dit bijzondere een-tweetje plaatste Van Hamond de bal in de rechter bovenhoek, maar met een mooie redding wist de Eindhovense goalie een treffer te voorkomen.

Hoewel de bezoekers ook in de tweede helft domineerden, hadden ze hulp van de tegenstander nodig om op voorsprong te komen. De linksachter van Woensel gaf een tikkie breed waar Van Homelen alleen maar dankjewel tegen kon zeggen. Hij schoot de 1-2 binnen.

Nu was het moment daar om door te drukken, maar daarin slaagden de Boxtelaren niet. Even verslapte de aandacht bij een inworp en plots maakte de thuisploeg gelijk.

De inzet van zo ongeveer de hele reservebank mocht niet baten, al leken de gasten even met drie punten naar huis te gaan. Na een uitstekende pass van Luis op Van Homelen lag de weg naar het doel open. De aanval leverde echter geen treffer op.

RKSV Boxtel speelt zondag 5 februari thuis tegen Nieuw Woensel, de aftrap is om 14.30 uur.