Ninthe Scheffer presteerde in Tilburg goed op balk.
Ninthe Scheffer presteerde in Tilburg goed op balk. Foto: eigen collectie.

NINTHE SCHEFFER STABIEL OP BALK

Turnster Tabitta geeft fraai visitekaartje af in Tilburg

Turnster Ninthe Scheffer (jeugd divisie 2) van het Boxtelse Tabitta zette afgelopen zaterdag een mooie stap richting kwalificatie voor de Zuid-Nederlandse regiokampioenschappen. De tweede plaatsingswedstrijd in een serie van drie was in Tilburg.

Ninthe kwam goed uit de verf op balk, een lastig toestel, maar de turnster bleek er 'niet vanaf te blazen'. Ze wist bovendien een handstand te maken op de brug, dat lukte haar voor de tweede keer in haar turnjaren. Mede daardoor werd ze zesde op dit toestel. Zaterdag 4 februari wacht haar de derde kwalificatiewedstrijd, die is in Vught. Daarna weet ze of ze mee mag doen aan de regionale kampioenschappen. Nintje oefent op een paar nieuwe elementen, die ze daar wil laten zien.

TEAMWEDSTRIJD

Ninthe was niet de enige Tabitta-turnster die in Tilburg in actie kwam. De middenbouw niveau 2 deed mee aan een teamwedstrijd. Cailynn Langenhuijsen, Diaz Verhoeven en Nienke van Sambeek verschenen in de hal. Maeve DaniĆ«ls hoort ook tot dit team, maar zij is geblesseerd. 

De andere drie turnsters toonden waar ze sinds de vorige wedstrijd hard voor getraind hebben. Nienke had flink gewerkt aan nettere oefeningen met meer stabiliteit. Zij had daarnaast in korte tijd de losse radslag uit stap geleerd, waardoor zij in haar vloeroefening extra punten kon behalen. Dit element lukte tijdens de wedstrijd. Cailynn liet zien dat ze uitblinkt op het toestel sprong, door vierde te worden in een sterk deelnemersveld. Diaz voerde fraaie reuzendraaien aan de rekstok uit.

Op de trainingen bewijst het drietal een perfecte balkoefening te beheersen. Tijdens de wedstrijd speelden toch wat zenuwen op, waardoor de turnsters vielen en niet hoog scoorden op dit moeilijke toestel. Het team eindigde over de hele dag gezien op een achtste plaats.


Van links naar rechts:Nienke van Sambeek, Cailynn Langenhuijsen en Diaz Verhoeven, middenbouw 2 van Tabitta.