...ANNEJET VAN DER ZIJL...               Foto: eigen collectie.
...ANNEJET VAN DER ZIJL... Foto: eigen collectie. Foto:

Boek in Boxtel strikt bestsellerauteur

Met Annejet van der Zijl komt er een prominente auteur naar Boek in Boxtel. Zaterdag 4 februari is zij de hoofdgast tijdens de literaire avond in Podium Boxtel. In de theaterzaal aan de Burgakker vertelt ze over haar reizen en over de totstandkoming van haar werk.

Van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non-fictieschrijvers van Nederland. Ze debuteerde in 1998 met 'Jagtlust' en schreef bestsellers als 'Sonny Boy', 'De Amerikaanse prinses' en 'Anna', de veelgeprezen biografie over Annie M.G. Schmidt. De auteur pende in 2020 het Boekenweekgeschenk Leon & Juliette. Dit verhaal werd de opmaat voor de familiekroniek 'Fortuna’s Kinderen'.

Tijdens Boek in Boxtel, dat het bestuur van de Boxtelse theaterzaal organiseert met Bruna en bibliotheek Boxtel, vertelt Van der Zijl over haar werk. In een ‘Zomergastenachtige' setting komen bijzondere feiten op tafel die zij ontdekte tijdens studies en reizen voor haar boeken. Bezoekers kunnen een afwisselende avond verwachten met korte theaterintermezzo's door studenten van MBO Theaterschool Brabant.

De avond in Podium Boxtel aan de Burgakker begint om 20.15 uur. Kaartjes à 12,50 euro zijn te koop via cadeauwinkel Hebbes aan de Markt of www.podiumboxtel.nl.