Een eerdere editie van talkshow Praat! Die ging over wonen. Dit keer gaat het programma over zorgen voor elkaar.
Een eerdere editie van talkshow Praat! Die ging over wonen. Dit keer gaat het programma over zorgen voor elkaar. Foto: Peter de Koning.

‘Bel eens bij eenzame buurman aan’

Algemeen

,,Ik denk dat mensen best bereid zijn voor elkaar te zorgen, maar veel hangt af van hoe je ze benadert.” Aan het woord is Maartje van der Lee. Zij is namens bibliotheek Boxtel betrokken bij talkshow Praat! De editie van donderdag 16 februari vindt vanaf 20.00 uur plaats in bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd en gaat over de vraag: hoe zorgen we in Boxtel voor elkaar?

Praat! is een gezamenlijk initiatief van stichting Brabants Centrum en Huis73, de koepelorganisatie van onder meer de bieb in Boxtel. Het huidige thema kwam mede tot stand door de speciale uitgave voor mensen met dementie die Brabants Centrum in november uitgaf. Naar aanleiding daarvan bezochten Henk van der Zee, directeur van stichting Brabants Centrum, en Van der Lee de directie van Zorggroep Elde Maasduinen. Van der Lee: ,,We dachten erover Praat! te wijden aan dementie of een ander aspect van de zorg. We zijn uitgekomen op een bredere rode draad: namelijk hoe we in Boxtel voor elkaar zorgen. De zorg staat onder druk, maar het is de vraag of alles in de schoot van de professionals geworpen moet worden. Wat kunnen we als samenleving, m..