De bibliotheek aan de Burgakker behoort tot het vastgoed dat de gemeente Boxtel bezit en verhuurt.
De bibliotheek aan de Burgakker behoort tot het vastgoed dat de gemeente Boxtel bezit en verhuurt. Foto: Henk van Weert.

Verhuur gemeentepanden niet op orde

Gemeente Boxtel

Het gemeentehuis is niet het enige vastgoed dat Boxtel in bezit heeft. Zij verhuurt ook panden aan derden. Echter, daar wringt een beetje de schoen volgens de accountant: er is momenteel onvoldoende zicht op de afspraken met huurders. Ook onduidelijk zijn de opbrengsten en kosten.

Een en ander wordt geconcludeerd door Crowe Accountancy & Advies uit Eindhoven. Dit bureau is sinds de zomer van vorig jaar de nieuwe account van de gemeente. Jaarlijks krijgt het college van B en W een rapport over de kwaliteit van de jaarrekening: de managementletter. De gemeenteraad is vorige week op de hoogte gebracht hiervan via een brief.

Crowe voerde in oktober de controle uit en ontdekte over het algemeen geen grote tekortkomingen in de jaarcijfers. Een aantal punten verdient echter toch aandacht. Zoals dus het gemeentelijk vastgoed. Niet alleen is onduidelijk of de vastgoedportefeuille wel volledig is, ook inzicht in alle afspraken met de huurders ontbreekt. Het gaat voornamelijk over de opbrengsten en (onderhouds)kosten. Sim..