De dans- en showgroep van CV De Walvisjes.
De dans- en showgroep van CV De Walvisjes. Foto: Pari Theologou.

What’s Up, dansmariekes?

Algemeen

Ze hebben er heel veel zin in, de dansmariekes van jeugdcarnavalsvereniging De Walvisjes uit Boxtel. Kelsey van Asveldt (16), Ellen Schellekens (13), Lotte Strik (9) en hun dansvriendinnen zijn dan ook al vanaf september vorig jaar bezig om carnavalsliefhebbers te trakteren op een paar vrolijke en strak uitgevoerde dansen.

Wat zijn jullie goed! Hoe lang zijn jullie al dansmarieke? Kelsey: ,,Ik begon toen ik acht jaar was. Ik ben twee keer jeugdprinses van de club geweest, maar alle andere keren was ik dansmarieke en dat ben ik nog steeds.” Ellen: ,,Door corona hebben we twee jaar niet opgetreden, dus ik dans nu voor de derde keer.” Lotte: ,,Voor mij is het de eerste keer.”
Wat vinden jullie er zo leuk aan? Lotte: ,,Ik houd heel erg van optreden, daar heb ik het meest zin in. En in het feesten.” Kelsey: ,,Ik vind het gewoon heel gezellig met de meiden en ik houd heel erg van dansen. Je ziet mij niet stilstaan op een feestje.” Ellen: ,,Ik houd van dansen én van carnaval. De optredens zelf vind ik eigenlijk minder leu..