Leerlingen van basisschool De Beemden beleefden gisteren een feestelijke ochtend. Wereldschool Taalrijk werd met veel enthousiasme geopend door de kinderen, maar ook ouders en leerkrachten.
Leerlingen van basisschool De Beemden beleefden gisteren een feestelijke ochtend. Wereldschool Taalrijk werd met veel enthousiasme geopend door de kinderen, maar ook ouders en leerkrachten. Foto: Bas van den Biggelaar.

Kinderen juichen bij opening van Wereldschool Taalrijk

Algemeen

Het was groot feest woensdag bij het voormalige Maremakgebouw. Wereldschool Taalrijk werd geopend. Omringd door leerlingen van De Beemden, buurtbewoners en directeuren van andere scholen, werden kinderen die de Nederlandse taal nog onvoldoende beheersen, welkom geheten.

De sfeer zat er bij de voorbereiding van de opening al goed in. De kinderen waren door de schoolleiding namelijk gevraagd hapjes uit de eigen cultuur mee te brengen. Jawid (11) liet trots zijn pan gele rijst met lamsvlees zien. ,,Een super lekker Arabisch gerecht”, vertelt hij. Christabella (7) had een bord met kipstukjes meegenomen. ,,Deze worden veel in Nigeria gegeten. Nieuwe klasgenoten mogen proeven.” 

LEERGIERIG

Veronika (11) is een van de laatste leerlingen die erbij is gekomen. Ze is blij dat ze hier naar school kan. ,,Ik wil Nederlands kunnen schrijven en leren rekenen.” De leergierige Oekraïense moest dat traject even onderbreken. Het was volgens coördinator Heidi Schel van Wereldschool Taalrijk hoog tijd om buiten een feestje te..