Overvolle prullenbakken zijn velen een doorn in het oog.
Overvolle prullenbakken zijn velen een doorn in het oog. Foto: Jan Hermens.

Oproep aan inwoners: ‘Gebruik afvalbak voor datgene waar hij voor bedoeld is’

Algemeen

Afvalbakken die uitpuilen en waar zakken met vuil naast zijn gegooid. Het is de fractie van Combinatie95 een doorn in het oog. Volgens raadslid Peter den Ouden krijgt zijn partij regelmatig meldingen van dumpingen of overvolle containers. Hij wilde tijdens de gemeenteraadsvergadering van wethouder Fred van Nistelrooij weten in hoeverre de gemeente Boxtel hier actie op onderneemt.

Den Ouden noemde diverse locaties waar regelmatig overlast wordt ervaren van zwerfafval, dumpingen, geur en ongewenste dieren die op het vuilnis af komen. Onder meer op de parkeerplaats van Scouting Boxtel, bij het tankstation aan de Brederodeweg, en in Liempde aan de Molendijk, Oude Dijk en bij het bankje naast de jeu-de-boulesbaan aan de Kasterensestraat. ,,Maar zo zijn er nog wel meer plekken te noemen”, gaf het raadslid aan.

HUISRAAD PROPPEN

De wethouder baalt ook van de geschetste situatie. Hij erkent dat er op genoemde plekken structureel zakken vol afval naast de bak worden gegooid. ,,Zeker aan de randen van de gemeente komt het regelmatig voor dat mensen hun hele huisraad in een kleine afvalbak proberen t..