Gemeenschapshuis De Rots start maandag 6 februari met zijn eigen 'warme huiskamer'. Overdag kunnen mensen er tussen 09.30 en 16.00 uur naartoe. Handig om thuis op stookkosten te besparen én leuk om mensen te ontmoeten.
Gemeenschapshuis De Rots start maandag 6 februari met zijn eigen 'warme huiskamer'. Overdag kunnen mensen er tussen 09.30 en 16.00 uur naartoe. Handig om thuis op stookkosten te besparen én leuk om mensen te ontmoeten. Foto: Bas van den Biggelaar.

Minder stookkosten, maar toch warmte? Huiskamer De Rots doordeweeks open

Algemeen

Naar een idee van het Leger des Heils roept De Rots iedereen op om overdag naar de Huiskamer van het gemeenschapshuis te komen. De bestuursleden en de buurtondersteuner van ContourdeTwern willen hiermee inwoners helpen om te besparen op stookkosten. Het initiatief start maandag 6 februari.

,,Her en der in Nederland zijn dit soort ruimtes ingericht, een toevlucht voor mensen om de warmte op te zoeken”, verwijst buurtondersteuner Ineke Matheeuwsen naar het initiatief van het Leger des Heils. Onder de noemer ‘Warme Huiskamers’ zijn in bijvoorbeeld bibliotheken dit soort plekken ingericht zodat mensen er overdag naartoe kunnen. ,,Voor mensen die overdag thuis zijn, scheelt zoiets natuurlijk ontzettend veel in stookkosten”, zegt het onlangs aangetreden bestuurslid Kees de Waal van de stichting die gemeenschapshuis De Rots beheert. ,,We hebben hiervoor in Oost natuurlijk een prima locatie en zijn erg gericht op de wijk.”

ONTMOETEN