Maureen Vessies ontwierp een keistampende eend voor het Boxtelse carnavalsembleem 2023.
Maureen Vessies ontwierp een keistampende eend voor het Boxtelse carnavalsembleem 2023. Foto: eigen collectie.

Eendengats borduursel vindt gretig aftrek bij waggelaars

Verenigingen

De verkoop van carnavalsemblemen in het Boxtelse spotrijk Eendengat verloopt op rolletjes. Dat meldt Jolanda Vessies, samen met Erna Steenbekkers en Fred van Dijk initiatiefnemer van de kleurrijke borduursels. Die zijn voor vijf euro te koop, de opbrengst gaat naar een lokaal leutdoel.

Bij de start van het huidige kolderseizoen rond de elfde van de elfde verdeelde het drietal de opbrengst van de vorige verkoop (bijna achthonderd euro). Vier clubs die al twee jaar vergeefs een praalwagen bouwden voor de Grote Eendentrek kregen elk een donatie. ,,We zijn benieuwd of dit gebaar een impuls geeft aan de optocht die zondag 19 februari door het centrum trekt”, meldt Vessies. Eerder werd zowel vijfhonderd euro uitgereikt aan het jeugdcarnaval in de Kwekpoel als aan het jongerenfeest DuckOut.

De verkoop van de vierhonderd emblemen van dit jaar gaat hard, volgens Vessies. Het ontwerp van een keistampende eend werd gemaakt door Maureen Vessies. Eerder vormden kasteel Stapelen en klokkentoren Magere Josje het decor. De emblemen zijn te koop bij de drie initiatiefnemers en sigarenmagazijn Voets, fanshop ‘t Hoenske (beide aan de Rechterstraat), DA-drogist Van den Biggelaar (Oosterhof) en bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat). De Boxtelse carnavalsactiviteit die dit jaar wordt verblijd met een donatie wordt tijdens halfvasten bekendgemaakt worden.