Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen.

‘We gaan alweer naar de vierde opvanglocatie’

Algemeen

Ze zitten er wel een beetje doorheen, Reyhan en Aïsha. De twee moeders die verblijven in de crisisopvang op Velder, verhuizen binnenkort naar een nieuwe locatie. Met name Reyhan, die met twee kinderen verblijft op het landgoed, valt het zwaar te moeten vertrekken. ,,Drie maanden hier, drie maanden daar: niet goed voor mijn zoon en dochter.”

Op de vraag hoe het verblijf bevalt op het terrein nabij Liempde, gaan de twee vrouwen los. Een douche die uitviel, een kapot toilet, een wasmachine die kuren vertoonde. Het komt wel eens voor dat een voorziening defect is en onderhoud nodig is. Zo moest eerder ook al de verwarming van de school worden gefikst. In zulke gevallen wordt direct iemand ingeschakeld, benadrukt een communicatiemedewerker van de gemeente Boxtel, al heeft het ook tijd nodig om een probleem op te lossen.

Het blijft echter soms wel behelpen op zo’n opvanglocatie. Een gesprek dat eigenlijk zou gaan over het eten, mondde uit in een klachtenregen. Of beter gezegd: een moment voor de twee vluchtelingen om hun hart te luchten. 

HART LUCHTEN