Voor zowel het opbouwen als het afbreken van de spiegeltent zoekt stichting Bon Salon vrijwilligers. Maar ook zijn mensen nodig die zich tijdens het vier weken durende activiteitenprogramma de handen uit de mouwen willen steken.
Voor zowel het opbouwen als het afbreken van de spiegeltent zoekt stichting Bon Salon vrijwilligers. Maar ook zijn mensen nodig die zich tijdens het vier weken durende activiteitenprogramma de handen uit de mouwen willen steken. Foto: Peter de Koning, 2017.

Spiegeltent draait op louter vrijwilligers

Cultuur

De nieuwe stichting Bon Salon die vanaf eind mei vier weken lang een nostalgische spiegeltent in kasteelpark Stapelen exploiteert, werkt uitsluitend met en voor vrijwilligers. Commerciële activiteiten worden vooralsnog geweerd, aldus voorzitter Wim Ketelaars. Bouwers en sjouwers die mee willen helpen, kunnen zich nu melden.

Door uitsluitend gratis toegankelijke activiteiten op te nemen in het programma, wil Bon Salon voorkomen dat ze onder meer horeca-exploitanten in de gemeente Boxtel in de wielen rijdt. 

VOOR ALLE DORPEN

In oktober maakte deze krant bekend dat de spiegeltent is overgenomen door een nieuwe Boxtelse stichting. Mede dankzij medewerking van de gemeente kan de houten danstent van bijna een eeuw oud voortaan jaarlijks worden opgebouwd. 

Dat kan op uiteenlopende plekken in alle kernen van de gemeente zijn. Voor de eerste is gekozen voor de vertrouwde locatie van kasteelpark Stapelen. Vooral omdat het een ‘oefentocht’ wordt, zegt Ketelaars. ,,Bon Salon transformeert immers van een privébedrijf naar een vrijwilligersorganisatie.”