Titelaspiratie Ducks krijgt flinke knauw

Sport

De ambitie van het Boxtels-Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters om rugbykampioen te worden in de Plate-competitie kreeg zondag in de thuiswedstrijd tegen het Arnhemse The Pigs een aardige knauw. Geheel onnodig eindigde het duel in een nipte nederlaag: 24-27.

Meteen na de kick-off hadden Arnhemmers het betere van het spel en moest de thuisploeg vol aan de bak om de bal in bezit te krijgen en te houden. Dit kwam vooral door het betere grondwerk en agressie van de bezoekers. Na tien minuten leverde dit een penalty op die 0-3 betekende.

Kort hierna was bij de eerste tegenaanval van Ducks/Oysters het raak. Pim van Esch scoorde een try en zette 5-3 op het scorebord. Hierna waren de teams aan elkaar gewaagd. Kort voor rust benutten de krachtige voorwaartsen van de Gelderse formatie een penalty waarmee de ruststand op 5-8 kwam.