De zeer zeldzame boktor Sticoleptura scutellata blijkt zich nog in De Geelders op te houden.
De zeer zeldzame boktor Sticoleptura scutellata blijkt zich nog in De Geelders op te houden. Foto: Bernadette Roestenburg.

Ontdekkingstocht in natuurgebieden dicht bij huis


Natuurwerkgroep Liempde leert belangstellenden diverse basisbegrippen uit de ecologie aan de hand van plaatselijke voorbeelden. Dat doet de club in een cursus Verwondering die 9 maart start.

Het is vooral de bedoeling dat de cursisten meer te weten komen over de kwaliteit van de natuurgebieden in de directe omgeving. Met deze extra kennis is het mogelijk om daar nog meer van te genieten. Er vinden twee excursies op zaterdagochtend plaats onder leiding van een gids. 

'T GROENE WOUD

Cursusleider John Joosten krijgt medewerking van diverse werkgroepleden. De eerste van acht lessen is donderdag 9 maart om 19.30 uur in café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat. Aanmelden kan tot 1 februari via e-mail: info@natuurwerkgroepliempde.nl. Deelname kost zestig euro; NWG-leden krijgen tien euro korting.


p Bernadette Roestenburg, vrijwilliger bij Natuurwerkgroep Liempde, kwam in het verleden al eens deze zeldzame boktor Sticoleptura scutellata tegen en maakte er deze plaat van. Het insect blijkt zich in De Geelders op te houden. Foto: Bernadette Roestenburg.