Voorzitter Inge van den Biggelaar en Roel Jongenelen van Omroep Dommelland zijn niet blij met het gemeentelijke besluit om een cameravolgsysteem voor de raadzaal aan te schaffen.
Voorzitter Inge van den Biggelaar en Roel Jongenelen van Omroep Dommelland zijn niet blij met het gemeentelijke besluit om een cameravolgsysteem voor de raadzaal aan te schaffen. Foto: Peter De Koning.

Omroep Dommelland voelt zich opzij geschoven door gemeente voor slim camerasysteem

Algemeen

De raadsvergaderingen van Boxtel worden in de loop van dit jaar opgenomen en uitgezonden door een nieuw automatisch cameravolgsysteem. Alle fracties gingen dinsdagavond akkoord met de extra kosten die hiermee zijn gemoeid: 45.000 euro voor de aanschaf en 1.400 euro voor jaarlijks onderhoud. Omroep Dommelland baalt van de beslissing.

De lokale tv-zender verzorgt sinds het uitbreken van corona de raadsvergaderingen. Deze moeten wettelijk gezien namelijk openbaar te volgen zijn, maar publiek mocht tijdens de pandemie de zaal niet in. Daarom werd gekozen voor live-uitzendingen, te volgen via YouTube, maar ook van commentaar en duiding voorzien door Dommelland. 

STEEKT

De gemeente Boxtel huurde apparatuur en personeel in van de omroep om de raadsvergadering live te kunnen tonen. Dat stopt binnenkort. Wel mag de omroep het signaal straks uitzenden op haar kanaal, maar daar is volgens voorzitter Inge van den Biggelaar nog helemaal niet over gesproken. Het steekt haar en alle medewerkers vooral dat zij nooit zijn gevraagd door de gemeente wat de lok..