Bondscoach Jeroen Delmee (rechts) en assistent bondscoach Eric Verboom met de cup van de Pro League. Nederland troefde in de zomer Spanje af met 4-1.
Bondscoach Jeroen Delmee (rechts) en assistent bondscoach Eric Verboom met de cup van de Pro League. Nederland troefde in de zomer Spanje af met 4-1. Foto: Koen Suyk.

Boxtelse hockeycoaches naar halve finale WK

Algemeen

De Nederlandse hockeymannen hebben woensdag met speels gemak een plek in de halve finale van het wereldkampioenschap in India bereikt. De ploeg van de Boxtelse coaches Jeroen Delmee en Eric Verboom versloeg in de kwartfinale Zuid-Korea met 5-1. België is de volgende tegenstander en dus kan Oranje revanche nemen.

Delmee en Verboom, beiden oud-spelers van MEP, kwamen tot op heden met hun ploeg nauwelijks in de problemen op het WK. In de groepsfase werd drie keer gewonnen van Maleisië (4-0), Nieuw-Zeeland (4-0) en Chili (14-0!). Ook tegen Zuid-Korea vielen veel doelpunten.

De halve finale tegen België wordt vrijdag 27 januari, gespeeld om 14.30 uur. In de ochtend strijden Australië en Duitsland om een finaleticket. Die vindt twee dagen later plaats.