Maartje Boom regelde rapper Jelle Verse (Jelle Verschuren) voor de kinderen op de noodopvang in Liempde. Samen namen ze een lied op.
Maartje Boom regelde rapper Jelle Verse (Jelle Verschuren) voor de kinderen op de noodopvang in Liempde. Samen namen ze een lied op. Foto: eigen collectie.

Kinderen opvang Velder zingen over familie en vrijheid

Human Interest

De kinderen die momenteel in de noodopvang op landgoed Velder verblijven, hebben verschrikkelijke momenten meegemaakt. Op de opvanglocatie in Liempde kunnen zij weer even zichzelf zijn. Hun lerares Maartje Boom zorgde voor een bijzondere les: ze nam samen met de kinderen een lied op. Hoewel in het Arabisch, geven de teksten na vertaling een beeld van wat zij hebben meegemaakt en waar ze van dromen. 

Boom biedt met haar eigen bedrijfje Studio Sterrenstof creatief onderwijs. ,,Het was altijd mijn droom om een project met kinderen in het buitenland te doen. Maar waarom zou ik naar een ver land reizen als de kinderen ook naar hier komen?”, vertelt de Boxtelse. Toen ze de oproep zag voor leerkrachten op de opvanglocatie, begon haar hart sneller te kloppen. Ze meldde zich aan en raakte al snel betrokken bij de oprichting van ‘The Magic School’ op Velder.

,,We hebben samen al veel mooie lessen mogen geven. Niet alleen taal en rekenen komen aan bod, ook creatieve onderdelen. Zo is onder meer de naam van de school samen met de leerlingen tot stand gekomen. Ik probeer in mijn lessen de kinderen ook echt kind te laten zijn..