De JOP zoals deze tot september 2020 aan de Dr. de Brouwerlaan in Boxtel-Oost stond. Het college gaat nu in gesprek met jongeren voor een nieuwe ontmoetingsplek.
De JOP zoals deze tot september 2020 aan de Dr. de Brouwerlaan in Boxtel-Oost stond. Het college gaat nu in gesprek met jongeren voor een nieuwe ontmoetingsplek. Foto: Pål Jansen.

Boxtelse jongeren missen plek om elkaar te ontmoeten

Algemeen

Boxtelse jongeren missen een vaste plek om elkaar te ontmoeten in het dorp. Dat concluderen de fracties van D66, SP, PvdA/GroenLinks en Balans na diverse gesprekken en een buurtenquête. De partijen hebben het college van B en W daarom middels een unaniem aangenomen motie de opdracht gegeven om met de jeugd in gesprek te gaan over een nieuwe locatie. 

Sohib Hussain (D66): ,,Er zijn in Boxtel bijna geen plekken meer waar jongeren graag met elkaar afspreken.” Rinze van der Veen (SP) onderschrijft dat. In de onlangs gehouden buurtenquête onder jongeren, werd dit onderwerp vaak genoemd. 

ZEECONTAINER

De fracties verwijzen in hun motie naar de succesvolle proeven met omgebouwde zeecontainers in onder meer de gemeenten Elst, Volendam-Edam en Gemert-Bakel. Het voorstel om Boxtel ook een dergelijk object aan te laten schaffen om als ontmoetingsplek in te zetten, stuitte echter op weerstand bij de andere partijen. ,,Het gaat ons niet direct om de vorm, ons doel is om het gesprek met jongeren weer op gang te brengen”, pareerde Hussain.