Voorleeskampioen Vera Willems (rechts) las tijdens het Voorleesontbijt voor aan groep 1-2C van de Angelaschool, onder andere aan Job Sassen (links) en Norah van Dooren.
Voorleeskampioen Vera Willems (rechts) las tijdens het Voorleesontbijt voor aan groep 1-2C van de Angelaschool, onder andere aan Job Sassen (links) en Norah van Dooren. Foto: Bas van den Biggelaar

What’s Up, Job en Norah?

Algemeen

De kinderen van juffen Saskia en Anita uit groep 1-2C van de Angelaschool werden gisteren tijdens het jaarlijkse Voorleesontbijt getrakteerd op een boeiend verhaal over Gekkie de Gekko. De kleuters hingen aan de lippen van Vera Willems uit groep 8, de voorleeskampioen. Zo ook Job Sassen (bijna 6!) en Norah van Dooren (5). 

Hoe vonden jullie dat Vera het deed? Norah: ,,Ik vond dat ze heel goed kon lezen.” Job: ,,Dat vond ik ook. En ik kan ook al een beetje zelf lezen!” 

Wat knap Job! Kan jij ook al lezen Norah? ,,Ja, ook een beetje. Dan spreek ik eerst de letters hardop uit. Ik lees wel eens voor aan mijn kleine zusje.”

Job, hoe lees jij? ,,Dan moet ik eerst de letters een beetje nalezen. Maar ik ken al heel veel woorden.” O, zoals? ,,Foto! F-o-t-o.” Aha, je zegt dat vanwege de cameraman die dadelijk een foto maakt. ,,Ja, maar ik ken bijvoorbeeld ook... grote blokken.”

En heb je veel boeken thuis waaruit je die woorden kan halen? ,,Ja, echt héél veel. Wel honderd. Nee, duizend. Ontelbaar! Misschien een miljard.”