Sam Peters heeft talent in honkbal. Hierom werd hij geselecteerd voor een prestigieus toernooi op de Bahama's, vernoemd naar de grootste honkballer aller tijden: Babe Ruth.
Sam Peters heeft talent in honkbal. Hierom werd hij geselecteerd voor een prestigieus toernooi op de Bahama's, vernoemd naar de grootste honkballer aller tijden: Babe Ruth. Foto: Line Drive Captures.

Sam Peters mag naar internationaal honkbaltoernooi op de Bahama’s

Sport

Honkbal is in Nederland een tamelijk onbekende sport. Maar niet voor de 16-jarige Sam Peters uit Boxtel. Hij kreeg de liefde voor het balspel met de paplepel ingegoten. Tot zijn geluk werd hij onlangs geselecteerd voor deelname aan het internationale Babe Ruth toernooi. Dat wordt deze zomer gespeeld op de Bahama’s. Naast veel trainen is Sam daarom druk met een bijbaantje en zoekt hij hulp om de dure vliegreis te betalen.

Dat Sam graag honkbalt is helemaal niet vreemd. Zijn vader Mark beoefent deze sport namelijk ook. ,,Als baby was ik al op een honkbalveld te vinden”, geeft de jonge Boxtelaar aan. ,,Ik ben uiteindelijk gewoon mijn vader achterna gegaan.” 

De liefde voor deze sport werd hem dus al van jongs af aan ingegeven. Op zesjarige leeftijd sloot Sam zich aan bij honkbalvereniging JRC Ducks in Boxtel. Daar werd hem spelenderwijs de basis geleerd: een slagbalspel met vier honken en twee teams van negen spelers. Er is een verdedigende en aanvallende ploeg. Zodra de slagman van het aanvallende team de bal slaat probeert hij zoveel mogelijk honken te bereiken. Ondertussen moet de verdediging er voor zorgen dat de aanvaller wordt gestopt voor hij een honk..