Dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers flonkeren er sinds half november weer led-lichtjes in Liempde. Eigenlijk zouden de lampjes vandaag opgeruimd worden, maar dat is gevaarlijk door de gevallen sneeuw.
Dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers flonkeren er sinds half november weer led-lichtjes in Liempde. Eigenlijk zouden de lampjes vandaag opgeruimd worden, maar dat is gevaarlijk door de gevallen sneeuw. Foto: Peter de Koning.

Liempde nog iets langer in het licht

Cultuur

De lampjes van Liemt in ‘t licht blijven nog twee weken langer hangen. De organisatie vindt het vanwege de sneeuwval en gladheid niet verstandig om vandaag, 21 januari, de verlichting te verwijderen. Het opruimen is nu uitgesteld naar zaterdag 4 februari.

,,De veiligheid van onze vrijwilligers staat voorop en ladders/trappen op een instabiele, besneeuwde ondergrond plaatsen vinden wij niet verstandig”, aldus voorzitter Henk Quinten. 

De vrijwilligers is gevraagd om op 4 februari weer mee te helpen met het opruimen. De bewoners van de panden waar de lichtsnoeren hangen, mogen zelf beslissen of ze de lampjes nog twee weken langer laten branden, geeft Quinten desgevraagd aan.