Asielzoekers en personeel zijn naar elkaar toegegroeid, de crisisopvang is in korte tijd een hechte gemeenschap geworden.
Asielzoekers en personeel zijn naar elkaar toegegroeid, de crisisopvang is in korte tijd een hechte gemeenschap geworden. Foto: Gerard Schalkx.

‘Actie van woonbegeleiders Velder is hartverwarmend’

Algemeen

De crisisopvang op landgoed Velder in Liempde sluit 15 februari de deuren. Dat vinden de woonbegeleiders echter jammer. Zij hebben intussen een goede band opgebouwd met de vluchtelingen en willen de locatie graag langer open houden. Dat liet een groep medewerkers gisteren per brief weten aan de Boxtelse politiek. Het college van B en W houdt vast aan de einddatum, maar vindt de actie hartverwarmend en spreekt vol lof over de inzet van de medewerkers.

De woonbegeleiders zijn de medewerkers die dagelijks met de vluchtelingen op Velder te maken hebben. Ze zorgen ervoor dat de boel soepel loopt en ondersteunen de tijdelijke bewoners. ,,Dat doen we met veel passie en liefde. We zijn een goed ingespeeld team geworden en weten wat we aan elkaar hebben. We nemen als een hechte groep verantwoordelijkheid voor de inwoners”, schrijven ze in hun gezamenlijke brief aan de gemeenteraad en het college.

HARTENKREET

De afgelopen maanden zijn deze medewerkers, 26 in totaal, en de opgevangen vluchtelingen naar elkaar toegegroeid. ,,En dat doen we nog steeds. Elke dag weer. Het zou zo zonde zijn om juist nu de crisisopvang van de kaart te vegen terwijl we die nu op de kaart zett..