De uiterwaarden van de Rijn bij het Duitse Xanten staan onder water. Het stadje heeft een link met Boxtel, want het Duits Lijntje liep er naar toe, in Xanten Boxteler Bahn geheten.
De uiterwaarden van de Rijn bij het Duitse Xanten staan onder water. Het stadje heeft een link met Boxtel, want het Duits Lijntje liep er naar toe, in Xanten Boxteler Bahn geheten. Foto: Hanni van Liempt

Van Boxtel naar Xanten, niet per trein maar via de Rijn

Hanni van Liempt zond maandag deze mooie natuurfoto naar de redactie. Die maakte zij in Xanten, net over de grens met Duitsland, en laat het hoge water van de Rijn zien met zijn ondergelopen uiterwaarden. ,,De spectaculaire wolken, het water en de lage stand van de zon maakten de situatie heel fotogeniek", gaf de Boxtelse er bij aan. De link met haar woonplaats is misschien even zoeken, maar Van Liempt heeft die snel gevonden: ,,In Xanten, waar ik ooit studeerde, is een Boxtelstrasse. Dat heeft te maken met de treinverbinding die ooit bestond tussen deze twee plaatsen. Hier werd die het Duits Lijntje genoemd, daar heette het Boxteler Bahn." Foto: Hanni van Liempt.